Dizalica za balanserku
CEMB Zero Weight – pomoćna dizalica za balanserku

Zero Weight Lift.
Više od obične dizalice.

Suština nije samo u tome da Vam dizalica olakša postavljanje teških točkova na osovinu mašine za balansiranje. Već je podjednako važno da točak nailazi horizontalno na osovinu čime se postiže idealno centriranje. I idealno merenje.

 

Rok isporuke: 45 dana. Garancija 12 meseci uz obezbeđen servis i originalne rezervne delove. Sve dodatne informacije na tel. 011/2523-756 ili ovde na e-mail.

 

Propisi su propisi.

Najnovija ISO 11228-1 regulativa o bezbednosti na radu zabranjuje Vam da ručno podižete teret preko određene težine u zavisnosti od položaja tereta. U slučaju točka i mašine za balansiranje maksimalna dozvoljena vrednost je 16 kg. Ako ne ispratite ovu obavezu to može dovesti ne samo do telesne povrede već ćete imati i problema sa osiguranjem i mogućom zabranom rada od strane inspekcije. Eventualna telesna povreda rukovaoca može dovesti do zakonske tužbe i naplate kompenzacije zbog ozlede. Propisi su propisi …

Ali je zato dobro za Vaša leđa.

Više ne morate da bildujete mišiće da biste postavili težak točak na osovinu: dovoljno je da ga odgurate na dizalicu i stisnete pedalu. Dizalica pneumatski podiže točak na potrebnu visinu i ručkom ga bez ikakvog napora horizontalno navezete na osovinu, postavite zatezač i gotovo. Kada završite balansiranje jednostavno ponovite radnju obrnutim redosledom.

A direktno utiče i na merenje.

Činjenica da točak postavljate vodoravno na osovinu poboljšava centriranje točka. Pošto nema skoro nikakvog trenja prilikom montaže na osovini, to direktno dovodi do preciznijeg merenja ne samo debalansa nego i svih ostalih važnih parametara – merenja deformacija gazećeg sloja gume, bočnih neravnina, dubine šare, položaja tegova, optimizacije točka i felne, “sakrivanja tegova” itd. Korisno, zar ne ?

Tehnički podaci


  • Nosivost 80 kg
  • Strujno napajanje – monofazno 230V, 50-60 Hz
  • Pritisak vazdušnog napajanja 10 bar
  • Radni pritisak 6,5 bar
  • Srednji nivo buke 70 dBA
  • Ukupna težina dizalice 80 kg

Brošura


CEMB Zero-Weight.pdf